Mi az a BioComb?

 Gyakran ismételt kérdések

Honnan származik?

A BioComb egy svéd vegyipari cég saját fejlesztése.
A cél egy olyan termékcsalád létrehozása volt, amely a környezetvédelmi szempontokat előtérbe helyezve ad megoldást a szennyeződések eltávolítására a lehető legtöbb felületen. Ennek eredményeként alkották meg a biológiailag lebomló BioComb termékcsaládot, amely a környezetet megóvva, a szerkezetet megkímélve, ugyanakkor mégis könyörtelenül semmisíti meg a tetőn, teraszon, ponyván, falon, térkövön illetve egyéb felületeken megjelenő a mikrobákat (algát, mohát, gombát…)

A BioComb termékek Svédországban, Finnországban, Norvégiában és a Balti országokban már évek óta jelen vannak, és most már Magyarországon is bizonyítanak.

Mitől környezetbarát?

A BioComb lemosó szerek vegyszer nélkül, egy egyszerű megoldással, elektrolízissel veszik fel a harcot a szennyeződésekkel szemben. A hatóanyagok megváltoztatják a sejtek elektromos töltéseit, amelyek ezáltal elválnak a felülettől. Az élősködők (vagyis a szennyeződést okozó gomba, moha, alga, zuzmó telepek) apró „lábacskák” segítségével kapaszkodnak a felületen, amelyeket a BioComb - reakcióba lépve a kártevővel - lassan elszárít. Így a szennyeződés a felületről lefordul, majd az időjárás hatására eltávolodik. Vagyis az eső egyszerűen lemossa, illetve a szél lefújja.

A BioComb lemosó szerek hatásukat lassan, de biztosan fejtik ki, és hosszú évekig megakadályozzák újabb szennyeződések kialakulását. A természet más résztvevőire káros, vagy veszélyes anyagot nem tartalmaznak, így nem ártanak a növényeknek, a fűnek és az állatoknak sem. Akár olyan kerti tó algamentesítésére is alkalmas, amelyben halak élnek. Még az emberi szervezetre sem káros, ugyanis ez nem vegyszer!

Mire használható?

Az épületeket és épületrészeket főként az árnyékos, vagy északi fekvésű részeken, sokszor csúfítják alga, penész, vagy mohafoltok, amik gyakran a szerkezetet is károsítják. A BioComb termékcsaládot az ilyen moha, gomba, alga és zuzmó okozta szennyeződések eltávolítására ajánljuk, elsősorban kültéri felhasználásra, de van beltéren is használható tagja (pl. Tiszta Otthon). Kiválóan alkalmazható a legtöbb felülethez: nádtetőre, zsindelyre, fémlemezre, palára, cserépre, bármilyen falazóelemre, valamint kő-, fa-, beton-, műanyag és ponyva felületekre.

Hatékony védelem éveken át

A BioComb termékek egyik fő előnye, hogy a kezelést követően évekig kifejtik hatásukat. Van olyan termék, amelyik akár 4-10 évig is hatékonyan ellenáll az újabb szennyeződéseknek.

Hogyan lehetséges ez? 
A korábban megszokott tisztítási módszereknél, lemosásnál, súrolásnál maradnak vissza gomba, alga moha szálak (fonalak) a felületen, amelyek idővel tovább szaporodnak, és újra kialakulnak a kellemetlenséget okozó telepek a tetőn, kerítésen, homlokzaton, elszínezve és elcsúfítva azokat. A BioComb azonban teljes mértékben eltávolítja a szennyeződést okozó egysejtűeket, így az újabbak kialakulásának folyamatát jelentősen lelassítja.

Hogyan kell alkalmazni?

A BioComb tisztító anyagok használata egyszerű és könnyű. Kézi, vagy háti permetezővel kell a tisztításra szánt felületre juttatni, majd rajta hagyni legalább két órát. Ezt követően - a legtöbb BioComb termék esetén - nem szükséges a felületet lemosni, akár kézzel, akár nagy nyomású mosóval, hanem az eső és a szél majd elvégzi a „takarítást”. Hetek, hónapok elteltével már látszik az eredmény, de a teljes tisztulás akár évekig is eltarthat. Ez idő alatt nem tud újabb tenyészet megtelepedni, a régi viszont folyamatosan kopik. A BioCombbal kezelt felület az újabb szennyeződéseknek akár 6-10 évig is képes ellenállni. Csapadékos, nedves, illetve árnyékos helyen természetesen a hatékonysági idő is rövidül.

Gyorsabb megoldás kell?
Ha nincs idő megvárni, míg jön egy eső, akkor természetesen előbb is lemoshatjuk a kezelt felületet, így a hatás azonnal is látható.
A BioComb termékeket a flakonon jelölt mértékben hígítani kell. A részletes alkalmazási módok termékenként eltérőek lehetnek, ezért a használati útmutatást minden alkalommal el kell olvasni.

Miért gazdaságos?

A BioCombbal elvégzett munka költsége töredéke annak, amibe egy erre szakosodott cég az eddig ismert módon végezné el ugyanezt a feladatot (pl. tetőtisztítás esetén).
A BioComb lemosószerek mindegyikét koncentrátum formájában lehet megvásárolni, tehát az anyagot hígítani kell, a pontos arányokat a gyártó a flakonokon feltünteti. Mivel nem kell óriási mennyiséget beszerezni belőle – hiszen pld. egy 120 m2 alapterületű homlokzatra kb. 20 liter hígított anyag szükséges – ezért a pénztárcát is kíméli.

Hogyan kell permetezni, mennyi hígított anyagot kell kijuttatni a felületre?

A permetezőben lévő, megfelelő arányban hígított BioComb terméket gyakorlatilag ugyanolyan mennyiségben kell kifújni a felületre, mintha pl.: gyomirtót vagy növényvédő szert permeteznénk. Látszódjon, hogy a felület nedves lesz, ugyanakkor ne folyjon rajta a permetlé, mert akkor gazdaságtalan, feleslegesen sokat használunk.

Nem okoz problémát, ha pl.: térburkoló kezelésénél a szegélykő melletti füves részre is kijut a permetlé. Nem károsítja a növényeket, de azért szándékosan ne permetezzünk vele füvet!
Szintén ügyeljünk a frissen ültetett virágok, dísznövények környéki kezelésnél. Minden friss ültetés több gondoskodást és figyelmet igényel, ne terheljük ilyenkor a növényt feleslegesen idegen anyaggal!

Nagyon fontos!
Mielőtt a permetezőbe BioComb terméket önt alaposan mossa át a készüléket, ne maradjon benne semmiféle korábban használt vegyszer származék! Bármilyen korábbi szennyeződés elszínezheti a BioComb terméket és pl.: fehér mészkőre fújva elszíneződhet a kő felülete is!

BioComb -  Háza újra tiszta lesz és az is marad!
Cserélje le hagyományos eszközeit innovatív, hosszú évekig tartó megoldásra!